Една от основните причини за наднорменото тегло и влошаването на здравето е недостатъчният дневен прием на вода. Световни експерти по хранене и диетолози от години алармират за този проблем и призовават хората да не пренебрегват функциите, които водата играе за поддържането на теглото и доброто ни здраве.
Защо е важно да пиете вода, ако искате да намалите теглото и да подобрите здравето си?
За да функционират всички органи и клетки в тялото, то се нуждае от достатъчно количество вода (около 30 грама на всеки килограм тегло дневно).
Човешкото тяло се състои от 60% вода, а това на практика означава, че за да работят правилно храносмилането и бъбреците, за да могат да се транспортират хранителните вещества, да се поддържа телесната температура, да може да се осъществява абсорбцията и циркулацията и дори да се създава слюнка, тялото се нуждае от достатъчно количество вода, която да регулира и поддържа баланса на всички клетки и органи.
Когато не пиете достатъчно вода, тялото ви се „запасява” и така започвате да задържате вода и съответно да пълнеете. С увеличаването на консумация на вода, тялото ви реагира на промяната и започва да изхвърля излишната вода. Казано по-друг начин, тялото ви вече не изпитва необходимост да се запасява и изхвърля всичко излишно. А това се отразява на теглото и здравето ви в положителен аспект.
Искате ли да промените начина си на хранене и да се погрижите тялото ви да бъде винаги хидратирано и да не задържа вода?
Като диетолог с голяма практика мога да ви бъда от помощ! Обадете ми се и се научете да живеете здравословно и в хармония с тялото си!

Имате нужда от помощ? Свържете се с мен!